Situasi sekarang.


Aku amat2 berpuas hati wakt aku menonton bola sepak Malaysia lawan Vietnam tempoh hari. Aku ni bukan lah kaki bola, sebab aku ni main bola pun tak reti. Haha~ Kalau selalunya lelaki akan duduk ramai2 cerita tentang pasukan ini dan pasukan itu. Ah~ tak ada maknanya bagi aku. Aku tak pernah ambil peduli pun. Aku cuma tengok bola sepak jika pasukan Malaysia dan pasukan Selangor main. Haha~ Siapa nak sokong pasukan sendiri kalau tak kita sendiri kan? Walau pasukan kita tak kuat mana tapi kalau kita tak sokong lagi lah mereka lemah kan? Sama macam kita dekat dunia blog ni. Kalau tak ada follower dan tak ada yang datang baca, kita pun tak semangat nak tulis entry.

Apa2 pun aku berpuas hati lah tengok di Astro perlawanan pasukan Malaysia tu. Dapat 2 gol kan? Gol pertama aku tertidur waktu tengok tapi adik aku kejutkan aku dan bagitahu aku yang Malaysia dah golkan satu. Terus aku tak ngantuk waktu tu. Haha~ Gol kedua aku tak menyangka masuk pun tapi gol, best2!

Aku tengok pun hari tu sebenarnya nak tengok jersi baru Malaysia yang biru merah tu. Cantik lah pula, rasa nak beli satu nanti. Haha~ Baju kuning hitam tu aku tak heran pun. Biru merah tu yang dikatakan bawa tuah. Hehe~ Tuah lah kot.

Jadi sama2lah kita doakan dan memberi sokongan penuh pada pasukan Malaysia dalam perlawanan seterusnya2 ye~ Jangan hilang tuahnya tu pula, Malaysia boleh kan?!

2 ulasan:

fatten berkata...

go malaysia go..!!!

fatten berkata...

go malaysia go..!!!