Freelance Sendiri Punya Kerja.

Kebosanan hari ini membawa aku kepada idea yang tiba2. Haha~ Aku tengah buatkan Cik Eka punya header tapi aku blur sikit. Jadi aku conteng2 pada satu blank page Adobe Illustrator, last2 terjadi satu header aku yang baru. Yang di atas tu lah. Asalnya;


Aku rasa macam sarat je. Bubble banyak sangat. Jadi aku buang2 mana yang macam double show dalam blog ni. Tapi tak best juga ada 2-3 bubble, then akhirnya jadi satu bubble je. Yela, Header kan untuk tajuk je selalunya. Pegang lah konsep "Less is MORE!" Hehe~

Hasilnya jadi begini:


Simple tak? Aku tak tahu lah okay ke tak di mata anda. Hehe~ Aku rasa dah lazat je. Ha~ lagi satu si budak hijau tu dah pejam pula dan muka dia lebih nampak manusia. Nak tunjukkan kematangan sikit. Sebab selama ni aku rasa blog aku macam kebudak2an sikit. Kartun sana sini. Hehe~ Tak tahu lah kot aku je yang fikir begitu.

So apa pendapat kawan2 ku semua? Comel ke tak Header baru aku?





4 ulasan:

efa berkata...

uish...new header yeah...cantik..dh rupa manusia...caya la...ko mmg tere..uish..on9 fb sat...

Cik Eka berkata...

cantik..simple jer..hehehe..ala ok pe krtun..jadi cm trademark awak pnye blog......
eh eka ade tagg awak..dekat en3 soalan bocor.....

mushee murtadza berkata...

header kau mmg se;lalu comel, hehe

efa berkata...

uish...new header yeah...cantik..dh rupa manusia...caya la...ko mmg tere..uish..on9 fb sat...