Aku Seorang Cikgu. Nak jadi murid aku?

Ada yang tertanya ke sejak bila pula aku ni menjadi seorang guru? Takkan baru cuti 2 bulan dah jadi cikgu? Haha~ Diploma pun aku lum ade nak jadi cikgu...berangan je aku! Eh! Jap~ Siapa kata jadi cikgu kena ada diploma ke ijazah ke? Nak jadi cikgu cuma kena ada kepandaian lebih sikit dari orang lain. Contohnya bila ada sesorang tanya pada anda cara nak buka tin minuman, anda tunjukkan. Ha~ kan secara tak official nya anda dah jadi cikgu? Haha~ Apalah aku ni, nak bagi contoh pun bagi lah yang logik sikit kan? Tapi begitulah konsep yang aku maksudkan. Cikgu ni tak semestinya mengajar di sekolah.

Anda sedar tak? Sepatutnya ibu bapa anda juga patut dirai kan ketika hari guru kerana mereka lah yang banyak mengajar anda pelbagai cara dari kecik dulu hingga dah besar ni. Tak kira lah mak ayah anda tu memang cikgu ke bukan ke, tapi macam tu lah. Haha~ Senang je kan aku nak menerangkan kat anda ni. Cerita2 sikit, last2 ayat...macam tu lah. Kalau semua cikgu macam aku, konfirm student garu kepala.

Eh~ Tapi tak juga, selama aku di rumah ni aku ajar adik aku melukis gunakan Adobe Illustrator. Aku kasihan tengok mereka asik lukis guna paint je. Apa salahnya aku bagi software yang sesuai untuk mereka. Hehe~ Aku ajar mereka benda2 basic je, dan ternyata berbaloi aku ajar. Design mereka lebih cool dari aku. Haha~ Yela, mereka lebih terdedah dengan dunia2 urban. Aku ni lebih pada doodle2 aku je. Nak tengok design mereka tak? Aku selongkar fail mereka jap~






Macam mana? Cool kan? Mereka lebih berbakat dari aku! Huhu~ Tapi bagus lah mereka dah tahu, nanti nak keluar study senang! Jangan jadi macam aku ni.

2 ulasan:

-✿ Ayu ✿- berkata...

nk jdi ank murid encik sembilan leh...:P

sembil9n berkata...

...hehe..mai dtg kelas tusyen :P kat umah~ klo suh sy dtg umah pon leh~ Hehehe