(9) Perlambakan!

Apakah yang aku maksudkan dengan perlambakan sebagai tajuk entry ni? Setelah agak2 macam 2 hari tak update blog, tiba2 datangnya enrti bertajuk ini. Haha~ Maaf kepada kawan2 blogger aku yang menyinggah ke blog aku. Aku sebenarnya tengah dalam perlabakan assignment! Haha~ Tak siap2 assignment aku. Apa lah aku ni.

Gila betul! Haha~ Silap aku juga, sebab suka melambat2kan kerja. Sekarang, inilah balasan kepada aku. Bertimbun nak siapkan dalam tempoh satu masa! Oh tidak!

Okay2, untuk membuat assignment kita perlu tenang. Betul tak? Jangan terlalu gopoh atau kita akan hadapi banyak kesalahan atau kecuaian. Maka duduk lah sebentar, tarik nafas beberapa kali. Tenangkan minda setenang boleh. Dan buka Facebook, main game Cityville!

Eh2~ patut lah! Aku banyak main dari bekerjanya. Sikit2 buka game, macam mana nak siap kerja? Cuba lah susun baik2 jadual kehidpan seharian. Jadual ni tak bermaksud jadual bertulis, buat kotak2 macam jadual kelas tu. Tak semestinya macam tu. Boleh je kalau kita bangun pagi2, lepas tu sambil dalam perjalanan ke kelas tu kita merancang apa nak dilakukan sepanjang hari. Kehidupan kena tersusun, baru lah kita rasa agak tenang.

Hehe~ Nasihat je pandai aku ni, buatnya tidak. Apa2 pun. Kita semua berakal, sama2 lah kita berakal sendiri.

2 ulasan:

nub berkata...

btoi kata ang..pukoi2 akai kita tu..wahaha

TheChekJah berkata...

haha.. sama la kita... segan nak wat reja.. men ja byk... haha