(9) Nostalgia bersama Family

Perasan tak, 2-3 post sebelum ni dan termasuk yang ini aku tulis tentang aku je? Tak? Mungkin anda jarang datang kot blog aku ni. Aku sebenarnya tengah siapkan kerja assigment aku sambil2 ada kerja iaitu jaga MEDEC di UiTM. Aduhai~ Tak sempat2 nak research untuk blog.

Ni dah nak Tahun Baru Cina dah kan. Mungkin aku balik Selangor atau mungkin juga tak balik. Kalau tak balik, sah2 lah aku rindu family aku! Huhu~ Walau duduk rumah dibebel je mak ayah aku. Tapi aku tetap nak balik. Biasalahkan. Tak ada tempat paling selesa dalam dunia selain dengan family sendiri.

Photo1721

Hah~ Nampak tak gambar tu? Macam blur2 kan? Maklumlah, gambar zaman aku muda2 dulu. Aku yang mana satu? Cuba lah teka. Haha~ Masa ni adik aku yang perempuan belum ada. Fuh~ Aku masa kecik2, tuck-in tu. Tapi pakai selipar jepun je. Haha~ Ada lagi baju tu kat rumah aku. Tapi tak muat dah. (Memang lah, dah besarkan?)

Gambar ni masa kat Johor. Pergi rumah sepupu aku. Apa yang aku ingat, masa tu pergi ramai2. Tapi tak jumpa pula gambar lain. Ni je aku jumpa. Hehe~

++++++++++++++++++++

Aku sebenarnya nak buat segmen boleh tak? Tak berharap ada ramai yang join. Segmen ni adalah untuk mengimbau kenangan silam bersama keluarga. Tak ada hadiah atau apa2, saja2 untuk tambah kenalan dan entry.

Cara2nya:

  1. Letakkan headers aku sebagai tag ke entry ini. Kot lah kan ada yang nak join senang link.
  2. Lepas tu, tuliskan entry ikut suka anda macam mana pun tapi mesti ada sekurang2 nya satu gambar lama bersama family.
  3. AKu nak highlight kan GAMBAR LAMA. Gambar baru tak seronok lah, kurang nostalgia. Huhu~
  4. Bagikan tajuk entry, Nostalgia bersama Family dan postkan link entry di ruang komen bawah ni.

Sesiapa yang nak sertai segmen ngada2 aku ni, marilah. Aku saja nak mengenali rakan2 blogger dengan lebih dekat. Hehe~ Nanti aku terjah anda ye. Terima kasih!

1 ulasan:

EmanCloud berkata...

huhuhuhu rindu plak family aku!