Senior Aku Perasan.

Aku tak paham dengan ragam dunia sekarang. Macam2. Semua nak jadi popular. Buktinya apabila munculnya realiti TV yang cam cendawan lepas hujan. Tapi cendawan2 yang tumbuh ni cuma boleh hasilkan kualiti rasa yang sekejap je. Paling hebat pun tahap mee segera perisa cendawan. Lepas tu, tak laku. Ade gak yang dah hilang dah cerita. Tak jadi produk apa pun. 


Haish~ malas lah cerita tentang dunia hiburan. Kononnya seni, walhal mereka tak tahu apa makna seni yang sebenar. Aww... menyampah!~ Dalam konteks cerita aku yang nak bagitahu yang semua orang kini nak jadi popular, aku tengok kat kampus aku ni pun macamtu jugak. Masing2 rasa diri mereka feymes. Lagi2 bila dah senior. Contoh paling dekat ngan aku adalah housemate aku. Dia juga klassmate aku yang bajet semua orang kat kampus tu kenal dia. Bila ada junior tegur buat muka tak tahu je. Gila perasan. Dia pernah bagitahu aku ada ramai junior selalu kirim salam kat dia. Ntah2 yang kirim salam tu semua lelaki. Haha....


Lantak dialah~


Ha! Ini satu lagi, senior aku. Dia dah nak habis dah. Semester last dia. Dia memang feymes sikit lah dikalangan junior. Sebabnya dia adalah salah sorang DJ dalam Slot Suara Kampus di Terengganu.fm. Dan dia memang agak ramah dan rapat dengan junior. Ah! Bukan itu yang penting. Yang pentingnya adalah bila dekat2 nak habis periksa ni. Tiba2 dia buat Fans Group kat Facebook. Pastu dia pulak yang jemput orang join. Lucu kan? Ramai yang ikut pulak tu. Buang tebiat betul. Tapi bila perhatikan betul2, memang ramai jugak peminat dia ni. Ish2 kalah artis. Haih~ semua nak feymes. Aku gak yang masih duduk kat kerusi diam2.


Biarlah dia~

5 ulasan:

syiQin vochelle berkata...

wahahaha . klaka kan nan ragam manusia skrg . bnde2 yg ta elok jugelah org berlumba lumba na wat . laen la dy glamour sebagai seorg yg boleh dibuat cnth untuk org laen . ni mnde2 cm ni . maken ta matang la manusie skrg . kdng2 sy cm toO gak . he he he he . ta pe la . bgosz la tu cm sedar diri . hahahahaa .

sembil9n berkata...

manusia tetap manusia. hehehehe~ kite tengok org... kite kate org....sbnrny kite pon cmtu ;)

Syazwana berkata...

kenape UM tade UM.fm
:(

sembil9n berkata...

@syazwana :D ....terengganu.fm sbnrnye siaran radio terengganu..bkn kampus sy pye...
klw nk dgr Uni punye...
rsenye ade bbrpe Uni yg ade radio stesen sndri....
UiTM ade...tp shah alam jer... hehe

Syazwana berkata...

kenape UM tade UM.fm
:(