Logo Mogo Pogo.

Teringat dulu waktu muda2, (ceh macam lah lama sangat 2tahun lepas je) masa tu baru2 masuk kampus. Aku kenal sesorang yang reti Shuffle. Sebelum tu aku tahu kewujuda nya tapi aku tak tahu macam mana rupa tarian tu. Yang kawan2 aku duduk cerita cuma Running Man je. Lepas tu Liquiding. Apa ke jadah benda Liquid2 ni kan. Haha~ Lepas aku kenal seseorang tu yang juga kawan satu fakulti aku juga dan juga kawan kelas aku. Aku dengar dia reti Shuffle2 ni.

Disebabkan kebatakan aku dan kawan2 aku yang nak tahu apa benda tu, kami semua desak dia tunjuk pada kami. Lepas 2minggu lebih mendesak dia, akhirnya dia bersetuju. Itu pun lepas di kerumun dan dikunci didalam bilik. Akhirnya dia pun tunjuk lah. Ouh~ macam tu rupanya. Terbatak lah aku jap. Lepas je dia tunjuk, ramai lah yang duduk belajar dengan dia termasuk aku. Aku ni memang suka benda2 yang tak nampak faedahnya. Lepas dalam  3bulan lebih2 sikit tertubuh lah secara bodoh2 grup HARPhy yang tak official pun. Maksud HARPhy tu 'Harmonie Philosophy' . Gempak tak? Hahaha~ dan aku pun ngada2 lah buat logo sendiri. Sketching apa lah bagai. Dan waktu tu baru je belajar guna Adobe Illustrator. Aku pi terjah dan buat selama tempoh seminggu. 
Dan hasilnya:


Tapi grup ni bertahan 2 beberapa bulan je. Sebabnya kitorang memang suka2 je buat. Ahaha~ Hey, korang yang ngada2 nak ambil logo ini sila beri tahu aku dulu. Ingat aku tak tahu ke kalau korang COPY! Hehe~

Lepas tu, masing tumpu pada study je. Sedih tak? Tak lah, bagus lah kan. Tapi aku ni je yang masih teruskan perjuangan dalam seni tarian ni. Lepas 1 tahun aku tak Shuffle, aku dijemput oleh kawan lama aku untuk join grup dia. Aku fikir2 2minit, dan aku pun ikut je. Lepas tu, aku jumpa lah budak2 grup tu. Diorang memang stylo juga. Aku terasa diri aku sampah je. Mana taknya. Aku dah kayu kot dalam Shuffle2 ni. Aku join pun 1 tahun je grup ni. Aku tak boleh bagi komitmen kat grup tu sebab study jauh. Biarlah mereka kan. Before aku pergi sempat lah aku buat satu kemunculan kat satu video ni. Tekan ini untuk lihat.

Dekat kampus aku, aku secara tak sengaja menjoinkan diri ke kelab kebudayaan. Mak aih~ dari Shuffle aku ber-ZAPIN. Percayakah korang?! Memang aku berzapin. Gila lah aku ni. Aku ni memang minat seni sangat2. Sesuai ngan nama aku, bukan nama sembil9n ni, nama betul aku lah. Nama betul aku pun memang maksudnya seni. Patut pun. Ah! 



Aku sebenarnya nak bagi tahu, yang aku ni juga mengambil tempahan logo. Setakat ni ada lah 2 syarikat aku dah ambil tendernya. Aku cuma kenakan RM150 ke bawah je. Bergantung pada tahap kepayahannya. Tapi tak kurang dari RM80 lah. Tapi aku ni bukan lah orang yang mahir sebab tu aku tak ambil harga tinggi. Kalau standar orang ambil RM300. Aku ambil separuh dah lah. Orang baru nak UP kan. Hehe~ bukan PRO. 


5 ulasan:

chentaMAYA berkata...

wah! kreatif la tuh!~

sembil9n berkata...

heee~ tQ

░♥si lampu neon♥░ berkata...

WEH KO TAU TAK MANA NAK DOWNLOAD FLASH PROFESSIONAL FREE VERSION..SUSAH LA NAK DOWNLOAD SOFTWARE NI...DELIMA AKU

ANYWAY NICE LOGO, DAN KALAU BLEH MASUKLAH VIDEO KO SHUFFLE..APE DAAA ;)

sembil9n berkata...

ahahaha...aq blum ade video solo. vdeo dgn bdk2 lain adalah. Aku nak wat entry lah ni. Saje lambat2 skit...

sembil9n berkata...

heee~ tQ