Warong Mamak.

Seperti biase la, kehidupan student yg jauh dari family. Gerenti keluar malam punye. Konon amik angin tenang kan fikiran lepas study, walhal bukan nye study pon. Tapi ape2 pun student mmg confirm2 keluar malam punye. Bile dyorg tak keluar tu mmg kire dasyat la. Msti DL tiap semester.


Cerite bab keluar malam ni, baik laki atau perempuan same jer. Dyorg msti ade keluar malam pye. Bagi yg perempuan, time2 camni la dyorg nak bebas sikit dari kongkongan family, tapi moge org2 begini pandai ler jage diri. 


Haih! Dah nak lari topik ni. Aku nk cerite ttg tempat yg biase di lepak oleh warge student nih. Ape die kawan2?! YEAH!! Warong Mamak. Kenape warong mamak jadi pilihan student? Ini kerane jimat. kan?kan? Teh tarik ngan Roti Canai tak lebih RM5. Kan ke murah tu. Lagi pun nak lepak2 kan, bukan nak makan sgt. Kalau warong biase, ape dyorg nk order? Nasi? Mahal beb!


Kedai mamak ni kdg2 bukan la sedap pun. Tapi konfirm la, mane pun dyorg bukak jrg giler bankrup. Berbanding kedai lain. Ape la punye hebat mamak ni. Aku kdg2 pggil dyorg ni Super-Mamak. Sebab dyorg sgt hebat. Yg plg aku kagum tekni dy tebar roti ngn rekaan kreatif roti canai dyorg. PERGH~!!! Style doe! Aku try buat, hancur kot tepung tu. Alamak aih...! 


Warong mamak ni, dulu org kate org melayu jer suke lepak2 situ and makan kedai mamak. Tpi sekarang bende tu dah jd budaye Malaysia dah. Baik  melayu, cine, india ke ape pun la bangse2 kat Malaysia. Konfirm2 lepak kedai mamak. lagi2 hujung bulan, malam minggu, dan paling best utk warga warong mamak se-Malaysia adalah time  FIFA World CUP! Sumpah untung mamak bukak 24jam! Kadang2 siap tambah meje lg. Riuh jeritan kat warong lagi kuat dri stadium bola. Nasib aku bkn kaki bola. Tidur lagi seronok.


Ish..tpi biler dok igt balik, bukan ler sume bende bagus tentang mamak ni. Kadang2 ade gak yg amik kesempatan. Tak jge kbrsihan. Kotor la, dlm kari kepale ikan ade kepale lain jgk. Haih...tak lalu lak bygkan. Tapi ade gak stghnye sbnrnye cume fitnah org dari pergi kedai mamak. Tapi fitnah2 tersebut tidak berjaye mnjtuhkan martabat warong mamak. 


Tapi aku sedih sikit la biler jd student. Aku dok cerite student makan kat kedai mamak, aku ni student gak. Tapi tak dpt merse pkre tersebut. Mengape? aku study kat Terengganu, mane nak cari mamak sini. Nak cari roti canai pon susah. Adoi la sedeyh. Tapi lepas 2 tahun baru aku tau satu kedai melayu kat2 kampus aku ni ade roti canai. TERBAIK ~!! Mane taknye...tebal, besar dan rangup! Harge? Standard je...xlebih dari biase pon. Huih~! Kalau nak tau korg roger2 ler aku... aku boleh tunjuk... ;)

8 ulasan:

chentamiera berkata...

hihi..miera suka mamak stall...slalu lepak ngan family tyme balik cuti sem..hihi..

sembil9n berkata...

@miera
yeke...nnt skli skle kite lepak same la nak? :D

H.A.N.I.S berkata...

sy student x kluar mlm pon~ jeng3.. wakakakaka~~

sembil9n berkata...

@Hanis
yeke?? heheh...xd orang ajak la tu :P

chentamiera berkata...

haha..leh gak..miera slalu lepak kt kdai mamak kat tesco tu..jom3..haha

sembil9n berkata...

yeke miera?? slaalu prgi hri pe??

sembil9n berkata...

yeke miera?? slaalu prgi hri pe??

H.A.N.I.S berkata...

sy student x kluar mlm pon~ jeng3.. wakakakaka~~