Permainan Papan.



Anda pernah main permainan tu tak? Aku rasa tipu lah tak pernah mainkan? Haha~ eh aku bukan cerita tentang Saidina, tapi aku cerita tentang Jutaria. Ia kira satu spesis juga dengan Monopoly, tapi ni lebih murah dan keseronokannya sama je. Hehe~ Permainan ni aku suka lah juga main, tapi aku tak pernah pulak menang. Mana nak menang, main tak habis2 duit. Lama2 penat main. Haha~

Adik aku baru je beli Jutaria. Aku pun tak tahu siapa yang nak main ntah dengan dia. Haha~ aku ni malas nak adap benda2 macam tu. Kadang2 seronok la, tapi sebab kami berbeza umur jadi tak seronok sebab yang besar2 ni pikir cara lain dan budak kecik ni pikir cara lain. Nanti gaduh jadi macam dalam klip video yang aku tengok kat Facebook. Haha~ Anda mesti dah tengok juga kan? Yang 3 orang lelaki, dua dah besar, satu budak kecil. Budak kecil tu nangis2 main Jutaria, dia kata abang2 dia tipu. Haha~



Tapi, bagi aku game board macam ni dah tak dipandang oleh budak2 zaman sekarang. Sebab apa? Sebab dah wujudnya video game. Board game macamni bagus sebenarnya untuk minda sebab ia mengajar tentang kehidupan, kadang2 kecerdasan, kecekapan, dan yang bagus2 lah. Mana kala video game lebih pada kecekapan, fantasi, dan khayalan. Kalau board game, dia akan membantu kita merapatkan lagi hubungan dengan pemain yang lain. Kalau video game ni, ada juga lah tapi bergantung juga kan. Haha~ apa2 pun semua anda fikir lah sendiri baik buruk sesuatu permainan tu kan. Aku lebih suka traditional tapi tak pernah berpeluang nak main. Siapa reti main gasing yang besar tu? Ajar aku!!

8 ulasan:

Rafidah Bakri berkata...

jutaria...!!!
lama dah tak jumpa benda ni
dulu selalu main ngan abnag2

Ikemal berkata...

budak yang over nages men jutaria tu. haha

Ajie Mohd Tahir berkata...

oo yeah!oo yeah! jutaria.dulu sllu beli lawan dgn adik brdik yg lain.
stiap kli beli,tak lme lps tu,koyakla,hilang la.
skg dah lme tak main.
dorg sbuk main game kete kat dlm laptop je.
=='

miya berkata...

hahaa... dulu2 femes gila game nih!!
skrg xda dah..

entri best sy:
Ngangkung: filem mesti tonton!
penyakit yang dialami wanita sahaja

♥ Roshazzy Shag ♥ berkata...

Huish. Kegemaran sepanjang zaman tu. Haha. Saidina, Monopoly. Main kat opis mmh gempak. Bising opis. Haha :DD

♥ Roshazzy Shag ♥ berkata...

Huish. Kegemaran sepanjang zaman tu. Haha. Saidina, Monopoly. Main kat opis mmh gempak. Bising opis. Haha :DD

miya berkata...

hahaa... dulu2 femes gila game nih!!
skrg xda dah..

entri best sy:
Ngangkung: filem mesti tonton!
penyakit yang dialami wanita sahaja

Rafidah Bakri berkata...

jutaria...!!!
lama dah tak jumpa benda ni
dulu selalu main ngan abnag2