Itu lah pentingnya 'English Education'. Kata2 Usop Wilcha?


Assalamualaikum! Dah2 jangan kata aku buat tajuk saja nak tumpang populariti Usop Wilcha. Aku sebenarnya nak pinjam je kata2 dia. Itu lah pentingnya 'English Education'. Kata2 Usop Wilcha? Betul ke kata2 dia? Ada awok kisah ke? Haha~ 

Apa2 pun kata2 tu popular dari cerita Zombie Kampung Pisang lagi kan? Cerita2 Mamat Khalid memang terbaik setakat ni. Bak kata mak aku, sejak dari zaman Rombongan Cik Kiah lagi. Tu baru lah dikatakan hasil karya seni. Bukan macam cerita2 si Hassan Mutalib tu. Hehe~

Okay, sebenarnya aku nak cakap betapa pentingnya 'English Education' seperti yang sering disebut2kan oleh Usop dalam filem2 tu. Kenapa penting? Sebab antaranya adalah ia bahasa kebangsaan atau bahasa Lingua Franca (kalau salah betulkan). Kalau pergi mana2, insha-allah jika mereka bependidikan, mereka akan faham ayat bahasa inggeris.

Bukan lah aku nak kata bahasa melayu ni tak bagus dan terus guna English. Maksud aku dan mereka2 yang lain tu adalah sekurang2nya tahu lah nak menyebut ayat2 dan suku kata dan faham apa orang kata. Sebab kot satu hari ada mana2 orang lain speaking in English with you and you don't understand. They might lie or cheat or apa2 lah. Haha~ Aku nak speaking pun tak reti. Kelaut Grammar. 


Cuba tengok ni:


So, itu lah pentingnya 'English Education'...

1 ulasan:

Achik Kuat Bebel berkata...

masa 1st time tgk vdeo ni serius gelak smpi senak perut...haha...