PERHATIAN: Jangan terpedaya dengan SPAM di FACEBOOK!


Assalamualaikum, ni aku nak sampaikan sesuatu pada kawan2 aku yang aku tahu sangat2 mereka ada Facebook. Jadi sah2 anda dah tahu tentang spam tu kan? Tak tahu? 

Apa itu spam?

Spam tu adalah sesuatu mesej atau link atau apa2 yang dihantar di internet berulang2 kali pada sesiapa saja. Nak tahu makna mendalam cari kat google.

Kalau di facebook, spam di datangi dalam pelbagai bentuk. Kalau mulanya datang dengan rupa 'teguran dari chat' lepas tu di event alert, dan sekarang terbaru adalah dengan rupa seperti ini:


Yang peliknya. Ramai pula terpedaya. Anda tak perasan ke dia tulis via iPhone?! Mereka2 ni tak teliti ke? Apa rakan anda tu ada iPhone atau tak? Kalau pun dia ada anda kena fikir rasional. Facebook takkan buat sesuatu pengumuman macam tu. Tak ada makna Facebook nak spam2 benda2 applikasi ni kat wall pengguna2 dia. Aduhai...


5 ulasan:

Hamba Ilahi berkata...

mujur saya tak kena lagi..
kalau tidak pun memang tak fikir panjang...


my recent post....pssst....remaja hangat

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

penat tau akak delete satu2..huhu

af sembilan berkata...

@hassan_mujahid10 heheh...kne fkir pnjg :D

af sembilan berkata...

@lydiamiza23 spe suh akak delete..huhu nnt dy hlg sndri :D

Miss dorayAki berkata...

dye hlg sndr ke?