Sesat

Haha~ Okay cukup lah. Enty kali ni lebih pada mengarut je sambil2 nak tunjuk perbezaan Bitmap dengan Vector. 

Bitmap ni adalah pixel2 manakala Vector adalah sambungan point2 yang membuatkan gambar lebih jelas. Tak faham lagi? Sila semak sendiri di Google. 

Okay, character perempuan tu aku curi dari kawan blogger aku. Haha~ Dia lebih dahulu buat kartun2 pelik ni dari aku. Dia adalah Shada Wentz!

Dia, kreatif jadi pergi lah lepak blog dia. Haha~ Banyak entry yang boleh bikin guling2. 

4 ulasan:

shada wentz berkata...

tak menahannnnn!! haha

dah pakai paint, gambo mst la bitmap ;p

al_hakim berkata...

haha..adik beradik kreatif ni..=)

Mohd Shukri Fadzillah berkata...

bitmap bukan format gambar dan vektor adalah lukisan komputer ke?

Miss.Eya berkata...

comel lah gabungan korang due ni. selalu lah buat lagi entry cmni.

vector dgn bitmap mne lg cntik? vector?